Werken als Bliss Associate

Overweeg jij om te gaan freelancen, maar voelt de stap te groot? Of ben jij al aan het freelancen, maar zoek je meer verbondenheid? Onze Bliss Associate rol brengt de (financiële) vrijheden van freelancen en het werken in teamverband samen. Vandaag gaan we in gesprek met twee van onze Bliss Associates om je een beter beeld te geven van deze rol.

Veranderaar
Bliss Associate Astrid Ton

Hi Astrid, sinds 1 april ben je aangesloten bij Bliss in de rol van Bliss Associate. Kun je ons vertellen hoe je bij Bliss terecht bent gekomen?

“Zeker! Ik ben bij Bliss terecht gekomen via Jacqueline Onderwater, zij is als freelancer via Bliss actief bij T-Mobile. Ik was toen ook aan het freelancen. Ze vertelde me dat ik perfect bij Bliss zou passen. Toen dacht ik: laat ik dat eens verder onderzoeken.”

Wat maakte het dat ze vindt dat je perfect bij Bliss past?

“We hebben het veel gehad over het vakgebied van verandering. Jacqueline voorzag de match door de manier waarop Bliss en ikzelf naar de wereld en naar leidinggeven kijken, zoals hoe je met medewerkers om kan gaan. Eigenlijk de kijk op het hele fenomeen werk en de waarde en vrijheid die dit je kan brengen als je met elkaar vanuit bepaalde kernwaarden werkt. De waarden van Bliss (delen, vertrouwen, leren en liefhebben) sluiten aan bij waar ik op zoek naar was en hoe ik geloof dat je organisaties en mensen effectief kan veranderen.”

Wat voor kennis neem jij mee voor Bliss?

“Ik heb verschillende verander opdrachten gedaan in de financiële dienstverlening, in het onderwijs, bij de nationale politie en in de verzekeringswereld. Ik neem hierdoor zowel kennis als een mooi netwerk mee.”

“Je wordt als ZZP’er altijd gevraagd voor dingen die je al kan op basis van je track record. Ik wilde weer uitgedaagd worden.”

-Astrid Ton

Kun je iets meer vertellen over het werken als Bliss Associate?

“Wat ik het mooie vind aan mijn rol als Bliss Associate is dat ik écht ergens bij hoor. Het is niet zomaar een club, ik vind Bliss echt een toffe organisatie. Het freelancen geeft je vrijheid, maar ik vond het ook best alleen. En je wordt als ZZP’er altijd gevraagd voor dingen die je al kan op basis van je track record. Ik wilde weer uitgedaagd worden. Ik vind het zo belangrijk dat je kan blijven leren en uit je comfort zone blijft stappen als mens. Dat doe je toch sneller als je ergens bij hoort. Nu word ik op manieren uitgedaagd door mijn collega’s die ik zelf nooit had kunnen bedenken.

Daarnaast vind ik het leuk dat je bij Bliss je werk echt inricht op basis van je eigen wensen. Ik wilde graag een combinatie van opdrachten doen en mensen coachen. Dat is voor mij het ideale werkpakket. Nu heb ik naast de projecten die ik begeleid bij klanten ook de mogelijkheid om als jobcoach mijn kennis en ervaring te delen met mensen die nog wat minder ervaring hebben. Het brengt me heel veel om mensen een stapje verder te helpen in hun werk. Zij brengen ook een bepaalde energie met zich mee waar ik weer energie uit haal. 

Dit werkpakket had ik als ZZP’er niet op deze wijze voor elkaar gekregen. Ik had dit natuurlijk ook bij een ander bureau kunnen doen, maar al die jonge mensen om me heen bij Bliss leren mij ook nieuwe dingen. De manier waarop zij online workshops geven met interactieve digitale tooling bijvoorbeeld. Ik leer ook veel van de manier waarop de nieuwe generatie naar werk kijkt en de ruimte die Bliss daarvoor biedt. Ik krijg door de verbondenheid met onze hechte community ontzettend veel waarde terug.”

Wie zou je de rol als Bliss Associate aanraden?

“Je kunt als ZZP’er echt goed geld verdienen, maar het toch wel een eenzaam bestaan. Ik zou dit aan mensen aanraden die als ZZP’er aan het werk zijn die met enige regelmaat de behoefte hebben om met collega’s van gedachte te wisselen over verandermanagement en die meer uit hun comfortzone willen stappen. Of mensen die graag voor zichzelf willen beginnen, maar de verbondenheid met een vaste organisatie niet kwijt willen raken.”

Sinds 1 december is er nog een Associate bij Bliss aangesloten. Haar naam is Jeannette Vegter. 

Welkom bij Bliss Jeannette! Wat maakt dat je in de rol van Bliss Associate bent gestapt?

“Dank je wel! Ik kijk uit naar wat er allemaal op me af gaat komen. Ik heb jarenlang in dienst gewerkt in zowel de verzekeringswereld als bij een Arbodienst en ik begon mezelf toch af te vragen hoe ik mezelf op nieuwe wijzen kan gaan uitdagen. Ik wilde graag voor mezelf beginnen en opdrachten uitvoeren in de business, maar tegelijkertijd wil ik ook graag een vaste club mensen om me heen hebben. Nu kan ik mijn kennis en kunde op een andere manier in gaan zetten.”

Bliss Associate Jeannette Vegter

Gaaf om te horen dat je deze stap hebt durven zetten! Wat maakt dat je voor Bliss hebt gekozen als organisatie?

“Tijdens mijn gesprekken met Renate Haverkamp werd ik geïnspireerd door hoe zorgvuldig ze het bedrijf aan het opbouwen is met de mensen om haar heen. Het gaat voor de partners van Bliss niet alleen maar om het behalen van resultaat, maar ook hoe je vanuit bepaalde waarden opereert, en met de groei van het bedrijf, blijft opereren. Ik heb voor Bliss gekozen omdat er van volledige eigen verantwoordelijkheid wordt uit gegaan en er aandacht is om met plezier en respect voor anderen te werken. Dat heb ik ook wel eens gemist in mijn eerdere functies bij corporate bedrijven. Hoe leuk is het maar ook hoe goed is het als je op die manier je resultaten kan behalen..”

“Met dit samenwerkingscontract ben je wel in dienst, maar tegelijkertijd geeft het mij heel veel vrijheid in de dingen die ik wel en/of niet kan doen.”

Jeannette vegter

Wat zijn voor jou de grootste voordelen van dit ‘midlance’ contract?

“Goede vraag.. Wat ik heel fijn vind is dat er een bepaalde ondernemerschap in zit. Met dit samenwerkingscontract ben je wel in dienst, maar tegelijkertijd geeft het mij heel veel vrijheid in de dingen die ik wel en/of niet kan doen. Als ik even geen omzet binnenhaal heeft Bliss hier geen last van, als ik wel omzet binnenhaal hebben beide partijen hier profijt van. Ik heb het gevoel dat het een win-win is voor beiden. 

Ik geloof dat ik kennis en kunde mee kan brengen door bijvoorbeeld young professionals te coachen in hun werk en door met Danitsja mee te kijken in de mogelijkheden in de commercie van Bliss en ik kan werken met collega’s die net als ik geloven dat je meer resultaat haalt als je ook kijkt naar hoe je het bereikt. 

Daarnaast vind ik het ook prettig dat ik in een organisatie stap die volop in ontwikkeling is, waardoor ik direct waarde kan toevoegen door mee te bouwen aan een scale up bedrijf. Ik ben benieuwd wat voor vraagstukken daarbij komen kijken.”

Heb jij al wat jaren ervaring in het vakgebied van verandering en lijkt jou de rol als Bliss Associate interessant om verder te onderzoeken? Kom bij ons langs in het Paviljoen in Leiden! Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Auteur

Mascha Barelds

Bliss Veranderaar