Hoe Bliss persoonlijk leiderschap stimuleert

Persoonlijk leiderschap, zelfsturing, autonomie, het zijn allerlei termen die steeds vaker genoemd worden binnen organisaties. Wij hebben het over: engineer van je eigen bestaan zijn. Onze organisatie en onze veranderaars werken op basis van deze filosofie. Ons streven is om een omgeving te creëren waarin werkplezier niet alleen wordt gestimuleerd vanuit eigen verantwoordelijkheid, maar ook wordt gezien als de motor achter succesvolle resultaten.

We werken met specifieke praktijken die onze cultuur en werkwijze ondersteunen. We nemen je graag mee in hoe wij zorgen dat professionals regie over hun (werk)leven nemen bij Bliss.

“Wij geloven dat wanneer je je eigen pad kan kiezen en verantwoordelijkheid neemt over je eigen werk en leven je beter in je vel zit, waardoor je betere resultaten behaalt.”

Holacratische organisatie

Als professional bij Bliss bevorderen we ondernemerschap en autonomie. Dit doen we door traditionele hiërarchische structuren los te laten en te werken met zelfsturende teams (cirkels). Hierdoor liggen de verantwoordelijkheden en autoriteit verdeeld over de teams en vergroten we het eigenaarschap en motivatie om een bijdrage te leveren aan de organisatiedoelen.

Persoonlijk groeipad

Als veranderaar heb je de vrijheid om je eigen pad te kiezen en jezelf te ontwikkelen vanuit jouw krachten en talenten. Denk bijvoorbeeld aan het pad als projectmanager, procesmanager, product owner of coach. Samen kijken we naar opdrachten die bijdragen aan jouw groei om deze visie te bereiken. Als Bliss’er werk je aan je eigen kwartaaldoelen. Door deze vaste cadans blijf je leren en reflecteren en neem je eigenaarschap over je eigen groei.

Coaching

Vanzelfsprekend hebben veranderingen en verbeteringen soms ook lastige kanten. Het loopt niet altijd soepel of zoals verwacht. Maar als engineer van je eigen bestaan leer je daarmee omgaan en ook dan de regie te pakken, zodat je de situatie naar eigen inzicht kunt inrichten en je er zelf het meest uit haalt. Een keer in de zes weken kom je samen met je mindset coach om persoonlijke vraagstukken aan te pakken. Op je opdracht werk je samen met je jobcoach om vakinhoudelijk de beste aanpak en interventies te bespreken.

Groeidagen

Op onze groeidagen komen we samen om van elkaar te leren, geïnspireerd te worden en praktijkcases te bespreken. Deze trainingen en workshops worden ontwikkeld vanuit het 70/20/10 leermodel. 70% doe je ervaringen en inzichten op door te ‘doen’, 20% leer je door door interactie met anderen en 10% is gefocust op theorie en kennisdeling. Zo blijven we onszelf ontwikkelen en uitdagen en dragen we effectief bij aan positieve verandering.

Netwerk van gelijkgestemden

Bij Bliss ben je onderdeel van een community van gelijkgestemden. Naast borrels, lunches en karaoke-avonden heb je hier vooral ook inhoudelijk veel voordelen van. Er is altijd iemand in de buurt die inhoudelijk mee kan denken, ook juist op de cases waarin het echt zoeken is naar de juiste oplossingen. Maar belangrijker: gelijkgestemden zorgen ervoor dat je scherp blijft. Bij Bliss zorgen we daarvoor. Veranderaars reviewen en ondertekenen elkaars kwartaaldoelen zodat we elkaar blijven motiveren. Zo vergroten we niet alleen onze inzet; het nastreven van eigen doelen zorgt ook voor meer voldoening en (werk)geluk.

Keuzevrijheid

Wij geloven dat je als consultant zelf de beste en meest bewuste keuze kan maken over je vervoer, tijdsindeling en bijvoorbeeld je telefoonabonnement. Bij Bliss faciliteren we keuzevrijheid door onze consultants zelf verantwoordelijkheid te geven over hun indeling van de dag en de bijbehorende benodigdheden.

Dus, als je jezelf afvraagt in hoeverre je daadwerkelijk de engineer bent van je eigen bestaan in je werk, weet dan dat de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en te groeien binnen een nieuwe werkrelatie binnen handbereik ligt. Neem de regie over je werkend leven, omarm verandering en creëer een toekomst waarin plezier en succes samengaan. Bij Team Bliss staan we klaar om je te ondersteunen op deze reis naar een vervuld en betekenisvol werkend leven.

Wil jij engineer van je eigen bestaan worden? Neem hier contact met ons op en ontdek wat Bliss voor jou kan betekenen.

Auteur

Mascha Barelds

Bliss Veranderaar

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *