Koen over zijn visie op veranderkunde

Meet, Koen de Wolf, sinds november werkzaam bij Bliss! Onze gedreven probleemoplosser, vol enthousiasme weet hij hoe hij mensen kan verbinden. We vroegen Koen naar zijn visie op ons vakgebied, veranderkunde.

Wat spreekt jou aan in het vakgebied van verandering faciliteren?

“De combinatie van problemen oplossen, de interactie met mensen en het feit dat elke verandering uniek is, is wat ik zo interessant vind aan veranderkunde. Elke organisatie is anders en kampt met verschillende uitdagingen om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen. Deze uitdagingen aanpakken en het zien van resultaten is wat mij motiveert. Met daarbij een focus te houden op een, voor mij, altijd belangrijke resource: de mensen die betrokken zijn in de verandering. Een weg vinden om met elkaar tot een succesvol resultaat te komen.”

Hoe krijg jij mensen mee in een verandering?

“Mensen zijn een belangrijk aspect van een verandering, zij zijn de personen die uiteindelijk de verandering moeten gaan dragen. Wanneer zij niet achter de verandering staan is de kans op een duurzame verandering erg klein. Om hen mee te krijgen moeten ze in mijn optiek betrokken worden in het veranderproces, moet er goed gecommuniceerd worden en moet er ruimte zijn om verschillende perspectieven aan te horen en hierop te reageren. Waarbij ook negatieve feedback gebruikt kan worden om waarde toe te voegen aan de verandering. Mensen en dus veranderingen zijn dynamisch; ervaringen, emoties en perspectieven kunnen veranderen, hier attent op zijn en proactief op reageren als facilitator zorgt voor een positiever resultaat.”

Welk type veranderingen faciliteer jij graag?

“Procesverbeteringen, PMO rollen en veranderingen op het gebied van customer experience zijn momenteel veranderingen waar ik enthousiast van word. Maar als pas afgestudeerde ga ik geen enkel project uit de weg en vind ik binnen een project al snel aspecten die mijn interesse opwekken en waar ik energie van krijg.”

Op welke successen ben je trots?

“Afgelopen zomer heb ik mijn master Business Administration met de specialisatie Leadership and Change Management behaald, wat voor mij wel echt een mijlpaal was. In november ben ik begonnen bij Team Bliss, daarmee heb ik afscheid genomen van mijn vorige werkgever waar ik kon terug kijken op een tijd waarin ik processen binnen financiële administratie vorm heb gegeven en verbeterd en bijgedragen heb aan het verbeteren van andere interne processen. In mijn tijd bij Bliss heb ik ook niet stil gezeten. Daarnaast heb ik mijn Lean Six Sigma Green Belt certificaat behaald en verwacht ik deze week mijn PRINCE2 certificaat te behalen.”

Past Koen goed bij jouw verandervraagstuk en wil jij Koen beter leren kennen? Neem contact op voor een eerste gesprek!

Veranderkunde is een interessant vakgebied, maar heeft natuurlijk ook haar uitdagingen. In dit artikel lees je meer over deze uitdagingen en hoe je hier als veranderaar mee om kan gaan.

Auteur

Mascha Barelds

Bliss Veranderaar

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *