7 podcasts over projectmanagement

In een wereld die steeds sneller en complexer wordt, is het bijhouden van nieuwe kennis en vaardigheden op het gebied van projectmanagement cruciaal. Hoe kan dat beter, dan met podcasts. Hieronder onze favorieten.

The Project Management Podcast

Onder leiding van Cornelius Fichtner is dit een one-stop-shop voor alles wat met projectmanagement te maken heeft. Met een mix van interviews en nuttige tips, biedt deze podcast een breed scala aan onderwerpen – van traditioneel tot agile.

Project Chatter Podcast

Deze podcast neemt je mee achter de schermen van projectmanagement, met interviews van topexperts uit de hele wereld die inzichten delen over alles van PMO tot bedrijfscultuur.

The Sensible Project Manager

Mark Phillipy neemt je mee in de wereld van projectmanagement. Met zijn jarenlange ervaring, biedt hij een genuanceerde kijk op de uitdagingen en hoogtepunten van projectmanagement.

People and Projects Podcast

Andy Kaufman combineert zijn expertise in leiderschap en projectmanagement om luisteraars inzichten te bieden over communicatie, leiderschap en projectuitvoering. Verwacht veel interviews met experts, een hoop enthousiasme van de host en interessante inzichten.

Agile for Humans

Kanban, Scrum, SaFe.. Voor degenen die zich in de wereld van agile begeven, biedt Ryan Ripley’s podcast diepgaande discussies over agile-methodologieën en hun toepassingen in de echte wereld.

The Lazy Project Manager Podcast

Deze podcast wordt gemaakt door Peter Taylor, de schrijver van het boek ‘The Lazy Project Manager – How to be twice as productive and still leave the office early’. Reden genoeg om de podcast te luisteren, wat ons betreft. In deze podcast gaat Peter Taylor strategieën dieper in op hoe je effectiever kunt werken in projectmanagement.

Manage This

Door projectleiders, voor projectleiders. Deze podcast is ontwikkeld door het team van PMI, de gouden standaard in projectmanagement en biedt gesprekken met experts over de nieuwste technieken en best practices.

Dus of je nu je dagelijkse woon-werkverkeer leuker wil maken, een lange autorit voor de boeg hebt, of gewoon op zoek bent naar enkele inzichten tijdens het uitvoeren van dagelijkse taken, deze projectmanagement podcasts bieden waardevolle inzichten én zijn leuk om naar te luisteren!

Meer luister of leestips? Volg Team Bliss op Instagram.

Auteur

Belle van Teijlingen

Bliss Coach & Branding