Introductie van ‘single sign on’ software bij T-Mobile

Urgentie en doelstelling

Tele2 en T-Mobile zijn in 2017 gefuseerd. Klanten konden nog steeds inloggen via aparte applicaties en systemen. Service tickets en informatie kwamen in verschillende software binnen die niet aan elkaar verbonden waren. Medewerkers moesten hierdoor verschillende schermen open hebben staan om klanten goed van dienst te zijn.

Het doel van dit project was om het identificatieproces te versimpelen door een automatische authenticatie mogelijk te maken, zodat klanten van T-Mobile en Tele2 op verschillende applicaties in kunnen loggen met dezelfde inloggegevens.

De oplossing en onze rol

Bodé heeft het project gemanaged om de ‘single sign on’ (SSO) oplossing te introduceren om technische identiteitsmanagement mogelijk te maken op verschillende portalen voor zowel de vaste als mobiele klanten. Als eerst heeft hij ervoor gezorgd dat de Identity Access Management (IAM) oplossingen voor TMNL en Thuis werden gefuseerd. Vervolgens fungeerde Bodé als de brug tussen het hoger management tijdens de leveranciers- selectiefase en de complexiteit van 8 directe en 36 indirect agile teams tijdens de integratiefase van de SSO portal.

“Ik waardeer de gestructureerde manier waarop Bodé de scope van het projectplan wist op te delen. Bodé is toegewijd en vasthoudend om de afgesproken scope binnen de gegeven tijdlijn en budget op te leveren.” 

– Lajos Tancsik | Programma Manager van de T-Mobile-Tele2 Integratie

Belangrijkste deliverables

De volgende deliverables zijn door Bodé en zijn team opgeleverd:

  • Offerteaanvraag en leveranciersselectie
  • Authenticatie procesbeschrijvingen
  • SSO implementatie 
  • Technische onboarding van de oplossing
  • Training en instructies voor lijnorganisatie

Resultaten

Klanten van T-Mobile en gemigreerde klanten van Tele2 kunnen nu op verschillende systemen inloggen in hun account en al hun producten en klantgegevens van alle relevante backend applicaties inzien. Door het versimpelde systeemlandschap is het inzicht in klantprofielen voor klantenservice- en salesmedewerkers gemakkelijker zichtbaar en het technisch onderhoud lager geworden.

Meer lezen? Procesinzicht voor BKR bij de Rabobank