Implementatie van orgaanvervoer bij NTS

Urgentie en doelstelling

De uitkomst van een aanbestedingstraject “wegvervoer organen” van een stichting die in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt, leidde in december 2021 tot een nieuwe situatie van de dienstverlening van het transport van orgaanuitname teams bij NTS. Nieuwe vervoerders moesten het vervoer goed inrichten om zo het logistieke proces van orgaandonatie mogelijk te maken. Het doel van het project was om het nieuwe vervoer volgens aanbesteding in te richten en de dienstverlening van de latende partijen af te bouwen. 

De oplossing en de rol van Bliss

Marlijn Borst was de projectleider op dit implementatieproject. Samen met een projectteam heeft zij binnen 2,5 maand de nieuwe vervoerders voor orgaanteams geïmplementeerd. Marlijn had gedurende het project nauw contact met de vervoerders. Dit contact stond in het teken van verwachtingen managen vanuit het perspectief van de opdrachtgever en ook om de processen op elkaar af te stemmen. Daarnaast werd gesproken met een key-user groep van het transport om te borgen dat de gepercipieerde service ervaringen werden behouden.

Na de implementatie kwam het project in de volgende fase terecht, waarin het dossier over werd gedragen aan beheer. Eind maart is het project volledig binnen de lijnorganisatie van de NTS opgenomen. 

“De projectleider van Bliss was de onmisbare schakel tussen gebruikers, vervoerders en de NTS. Relatiebeheer en het implementeren van de afspraken conform aanbesteding waren hierin even belangrijk.”

BRIGITTE SCHAEFER – MANAGER BELEID- EN ORGAANCENTRUM

Belangrijkste deliverables

  • Overeenkomsten met vervoerders
  • Werkinstructies en handboeken voor chauffeurs
  • Betrokkenheid en draagvlak bij alle stakeholders d.m.v. vaste frequentie nieuwsbrieven i.c.m. expertise meetings
  • Ingericht wagenpark vervoerders & ontmanteling oud wagenpark
  • Opzet herinrichting mappenstructuur voor beheerorganisatie

Resultaten

Alle, aan het transport gerelateerde processen, zijn tijdens en na transitiemoment op de juiste wijze uitgevoerd door de nieuwe vervoerders. De ervaring van de gebruikers van het wegtransport is na 3 maanden beoordeeld met gemiddeld een 4,6 uit 5.    

Meer lezen? ISO certificering bij Tangelo Software