Jan Bouw start als Head of Sustainable Change

Met trots stellen wij voormalig directeur en zelfstandig ondernemer Jan Bouw als onze nieuwe Head of Sustainable Change voor. Met zijn ervaring in de sourcing branche voor professionals en zijn initiatiefrijke karakter is Jan een aanwinst voor de volgende groeifase van Bliss!

Welkom Jan. Kun je wat meer over jezelf vertellen?

Zeker! Samen met mijn vrouw Barbara en onze kinderen van 13 en 11 wonen we met veel plezier in landelijk Amsterdam Noord. Een omgeving die uitermate geschikt is om te rennen, wat ik dan ook een keer of drie per week doe. Aangevuld met wat andere activiteiten sport ik 4 of 5 keer per week. Om al dat sporten een beetje in balans te houden heb ik een bourgondische inslag: ik kook graag en houd me op een professioneel niveau bezig met wijn.

Mijn werkzame carrière ben ik begonnen bij Randstad en heb daar in verschillende functies gewerkt, van intercedent tot directeur. Na 18 fijne jaren werd het tijd voor verandering en ben ik gaan studeren. Executive coaching aan de VU en een opleiding tot vinoloog hebben geresulteerd in 2 eigen bedrijven: een wijnbedrijf en een coachingspraktijk. Door het anders indelen van activiteiten is er nu weer ruimte ontstaan. Via oud collega Danitsja had ik al enthousiaste verhalen gehoord over de bedrijfsfilosofie, de ambitie en de fijne energie van Bliss. De afgelopen weken bevestigen dit beeld volledig.”

Wat maakt dat je deze stap als nieuwe uitdaging hebt gekozen?

“Na heel wat jaren bij een corporate organisatie te hebben gewerkt en de startup fase van mijn eigen bedrijven te hebben ervaren, lijkt het me erg leuk om deel uit te maken van een scale-up organisatie. Bliss is al een stevig bedrijf, waar je samen kan werken met een leuke club mensen en waar succes en plezier samenkomen. Van zoveel ambitieuze mensen kan ik ook blijven leren. Daarnaast vind ik de locatie in de binnenstad van Leiden te gek.”

Je gaf aan dat plezier en succes hier samenkomen, waar komt dat door denk je?

“De kaders zijn hier duidelijk en binnen die kaders heb je heel veel vrijheid. Je mag hier zoveel fouten maken als je wilt met de enige plicht dat je jezelf ontwikkelt. Dat geeft vertrouwen. Als coach vind ik de stevige begeleiding van mensen natuurlijk fantastisch. Je hebt een eigen coach voor persoonlijke ontwikkeling, je krijgt een jobcoach toegewezen die je vakinhoudelijk ondersteunt en als kers op de taart is er natuurlijk om de week een groeidag. Een hele dag die in het teken staat van je ontwikkeling als mens en als veranderaar. Dat is nog intensiever dan veel trainee programma’s wat zorgt voor blijvende verandering, voor zowel de Blisser als de opdrachtgever.

Als laatste valt op dat hier veel vrolijkheid is. En dat doet me weer denken aan een oude maar fijne Duitse uitspraak van Theodor Fontane: “Wer schaffen will, muss fröhlich sein”. Als je vrolijk bent en optimistisch naar zaken kan kijken, heb je eerder succes. Daarom is mindset zo belangrijk in ons werk en vind ik het goed dat we hier zoveel aandacht aan besteden.”

“Een traineeship voor mediors en seniors, dat lijkt me serieus heel waardevol”

Waar staat Bliss over 5 jaar?

“Ieder persoon heeft zijn eigen unieke talenten. Ik denk dat Bliss echt een plek zal zijn voor gezamenlijk ondernemerschap, in wat voor type arbeidsvorm dan ook. We bieden nu al samenwerkingsvormen aan waarbij je kan ondernemen in de onderneming. Bijvoorbeeld in de vorm van ons Associate contract, waarbij je in dienst bent én een groot deel van je omzet ontvangt. Voor de betrokkenheid vind ik het ook heel aantrekkelijk dat je een aandeel als certificaathouder kan hebben in de organisatie. Ik zie het voor me dat je bij Bliss je eigen pad vorm geeft en kan experimenteren met het opzetten van eigen initiatieven.

Naast het ondernemerschap denk ik dat we voor zowel juniors, mediors als seniors interessant zijn met onze sterke visie. Bliss is een organisatie waar succes niet alleen afhangt van je resultaten, we kijken ook naar hoe je je ontwikkelt op persoonlijk vlak om plezier en ontwikkeling net zo belangrijk te maken als (financieel) succes. Over 5 jaar is onze junior populatie natuurlijk naar medior en senior niveau gegroeid en hebben we veel nieuwe juniors die weer gecoacht worden door onze huidige community. Ik kijk ernaar uit dat onze mensen inspiratiebronnen worden voor de nieuwe generatie young professionals. 

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat een traineeship niet alleen interessant is voor young professionals in ons vakgebied. Ik geloof dat er ook een behoefte is bij mediors en seniors om een traineeship te volgen, om zo nog beter te worden en nog meer waarde te kunnen toevoegen. Leren doe je levenslang, dus een levenslang traineeship is helemaal zo gek nog niet. Dat lijkt me serieus heel waardevol, dat iedereen toegang heeft tot eenzelfde intensief ontwikkelprogramma, toegespitst op ieders ervaringsniveau.”

Auteur

Mascha Barelds

Bliss Veranderaar

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *