Meer transparantie voor klanten en medewerkers met een dashboard en app

Context van het project

Bliss ondersteunt bedrijven onder andere bij het verbeteren van klantervaring en interne processen. Bliss*er, Joop Halter, ondersteunt als Product Owner het development team binnen Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) bij de ontwikkeling van een digitale oplossing voor het wegvervoer dat containers komt brengen en halen bij ECT. 

Onze aanpak

Bij ECT coacht en motiveert Joop het Scrum-team op inhoud en proces. Joop maakt complexe uitdagingen altijd begrijpelijk voor iedereen en legt de verbinding tussen klanten, partners en IT. Als Product Owner stemt Joop af met toekomstige gebruikers en enthousiasmeert en begeleidt hij het ontwikkelteam op inhoud, proces en interactie. Daarnaast zorgt hij ervoor dat alle interne stakeholders samenwerken om de ambitieuze roadmap van ECT in te vullen en te behalen! Met iteraties van 2 weken gaan features naar productie wat cruciaal is voor het leerproces van het team. Feedback en inzichten over de doelgroep komen snel terug bij het ontwikkelteam, die direct meegenomen werd in verdere ontwikkelingen. Joop zorgt bij uitbreiding van het ontwikkelteam dat alle afzonderlijke teamleden zich kunnen identificeren met de doelen, zodat iedereen zijn of haar bijdrage optimaal kan leveren. 

Resultaten

Om klanten beter en efficiënter te bedienen heeft Joop ten eerste als PO een multidisciplinair Scrum team geworven en samengegesteld. Vervolgens heeft hij samen met het team en stakeholders een breed gedragen road map voor de komende 3 jaar opgezet. Ook heeft Joop het initiatief genomen voor de implementatie van de ontwikkelstraat met CI/CD met Devops mindset. Het team heeft er samen voor gezorgd dat de eerste service binnen 4 maanden naar productie en beheer kon met een gebruikerstoename van 500%, waarmee de programmadoelstelling werd bereikt. De tweede dienst ging 5 maanden later in productie, waardoor op operationeel en tactisch niveau de knelpunten binnen de operatie herkend worden die potentieel de turn-around-time en de klanttevredenheid kunnen beïnvloeden.

Kopje koffie?
Fysiek of digitaal.

Koffie

Heb jij een verandervraag, ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je iets anders weten?

Bel ons: Telefoon pictogram 071-2206016